Dieta: si të largojmë 400 kalori në ditë

Posted by & filed under .

Gjeste të vogla për rezultate të mëdha. Mëso ti largosh kaloritë e tepërta me një dietë të përditshme, dhe në të njejtën kohë, të djegësh të paktën mbi 200 kalori me truke të vogla dhe këshilla të vlefshme sygjeruar për ju nga Andrea Ghiselli, kërkues dhe shef i laboratorit Inran.

Dy lëvizje për të arritur deri tek rezultati i dëshiruar
«Nga njëra anë, duhet riparë (vetëm se me kujdes të madh) ushqimi i përditshëm me të cilin jeni mësuar tashmë, për të arrritur të djegësh 400 kalori në ditë» shprehet eksperti. «nga ana tjetër, të djegësh minimum 200 kalori e lart, duke rritur aktivitetin e përditshëm fizik. Mjaftojnë 30 minuta not ose 45 minuta ecje çdo ditë. Në këtë mënyrë ju mund të humbisni nga pesha juaj tre kilogramë në muaj: kjo sjellje është idele për të mos çorganizuar ekuilibrin e organizmit».

 

 

 

 

 

Nga 2300 në 1800 kalori (thuajse) pa e sforcuar veten aspak
Po ju paraqes më poshtë një menu të përditshme, të balancuar dhe dietike si edhe “prekjen” e saj dobësuese. «janë këshilla dhe indikime që merren me sportivitet» shprehet Ghiselli. «peshku mund të zëvendësojë mishin, brumërat mund të zëvendësohen nga orizi, qumështi me kos, vera, sigurisht, nuk është e detyrueshme. Shumë llojshmëria në ushqim është e rëndësishme, konsumi i frutave dhe zarzavateve me bollëk dhe mbani mend që 55 përqind e kalorive duhet të vijë nga karbohidratet, 20/25 përqind nga proteinat dhe vetëm 20/25 përqind të tjera nga yndyrnat».

Mëngjesi
në vend të konsumit…
– kafe me sheqer
– qumësht i plotë
– marmalatë apo reçelëra
– gjalpë
– 2 ose 3 feta bukë e thekur
Në total ju merrni: 400 kalori
…provoni të konsumoni:
– kafe me ëmbëlsues
– qumësht të skremuar
– drithëra gruri ose misri (30 gr)
Në total ju do të merrni vetëm: 300 kalori

 

Dreka
në vend të zakonit tuaj të përhershëm…
- makarona (80 gr) me perime
- spinaq me vaj dhe limon
- bukë (50 gr)
- një frutë
-  një kanë vere
Në total ju merrni: 900 kalori
…provoni një herë të konsumoni:
- supë makaronash me perime (40 gr)
- spinaq me vaj dhe limon
- bukë (50 gr)
- një frutë
Në total ju do të merrni vetëm: 750 kalori

 

Konsumi mes vakteve (zemër)
në vend që të konsumoni…
– biskota të ndryshme integrale (40 gr)
Në total ju merrni: 180 kalori
…provoni të konsumoni:
– “kafshata të vogla” të tipit, feta qumështi (për shembull Kinder Fetta al Latte) (30 gr)
Në total ju do të merrni vetëm: 150 kalori

 

Darka
në vend që të uleni të hani…
– mish shumë të pasur me hekur
– sallaturina të ndryshme
– bukë (100 gr)
– një frut
– një kanë verë
Në total ju merrni: 600 kalori
…Provoni të shtroni në tavolinën tuaj:
– peshk të gatuar me avull
– një sallatë
–  një frutë
– dhe një kanë verë
Në total ju do të merrni vetëm: 550 kalori

 

Ëmbëlsira
në vend të…

– 2 topa me akullore me shumë krem dhe  sallatë frutash
Në total ju merrni: 220 kalori
…Provoni të shijoni:
– një frut ose vetëm një top kullore
Në total ju do të merrni vetëm: 120 kalori