Humbja e peshes favorizon gjumin e mire.

Posted by & filed under .

Një hulumtim amerikan tregon se humbja e peshës,sidomos te barku,ju ndihmon të flini më mire. Shumë studime tregojne se ekziston një lidhje midis gjumit dhe yndyres.Studimet kane treguar në mënyrë të përsëritur se te fjeturit pak mund të ndikojë në metabolizmin dhe të nxise shtimin në peshë. Sot një kërkim i Universitetit John Hopkins tregon […]

Diete javore,e duhur,per femijet e moshes shkollore.

Posted by & filed under .

Cila dietë javore është e drejtë për fëmijët e shkollës?Ushqimi i duhur është thelbësor për fëmijët e moshës se re,nëse ju doni të shmangi  rrezikun e mbipeshes dhe obezitetit,sëmundje e popullarizuar në mesin e fëmijëve.Edhe ekspertët rekomandojnë,me disa përshtatje,për të zvogëluar këtë rrezik dhe pastaj  për të edukuar fëmijët në këtë drejtim. Çfarë është dieta […]

Diete per parandalimin e kolesterolit.

Posted by & filed under .

Kolesteroli është një kompleks organik që i përket familjes së lipideve steroidal që në trupin tonë luan funksione të rëndësishme dhe thelbësore.Megjithatë,kur kolesteroli është i pranishem  mbi standardin e duhur bëhet një armik i rrezikshëm për shëndetin tonë dhe mirëqenien tonë.Kolesteroli matet me  mg / dl (miligram për decilitër).Niveli i tij në gjak nuk duhet […]

Perberesit e dietes Dukan

Posted by & filed under .

Shume kufizme ne perberes per dieten dukan.Te dashur nga vipat,dieta qe tejon te humbesh peshe shpejt dhe vazhdushem dhe shume popullore ne Itali.Dalin rregullisht libra te rinj me receta dhe menu(libri i pare i firmosur nga francezi Pierre Dukan eshte ne 2000) dhe ne dyqane arrin seti i produkteve te firmosura nga Dukan ne version […]

Diete me molle.Si te humbim peshe ne pak dite?

Posted by & filed under .

Dieta me mollë është një dietë e thjeshtë për t’u ndjekur dhe ju lejon qe të arrini qellimin tuaj dhe te humbni disa kilogram.Humja e peshes arrihet për shkak se ky fryt i çmuar është në gjendje për të kënaqur dhe të frenoje dëshirën për të ngrënë ëmbëlsira dhe ushqime.Mollet janë të pasura me fibra,e […]

Dieta prej tre oresh!

Posted by & filed under .

Titulli mund te jete mashtrues:nuk behet fjale per nje diete e cila ne tre ore lejon te arrije rezultate te habitshem kur mund edhe te jete nje diete e bazuar ne te ngrenin ne nje orar specifik dhe ne nje distance precize nga nje vakt ne tjetrin : 3 ore ,nese ndonje ka pasur dyshime […]

10 pije qe ndihmojne ne humbjen e peshes

Posted by & filed under .

Sekreti për të humbur peshë nuk është i bazuar vetëm në atë që ne hamë, por ne duhet t’i kushtojme vëmendje dhe asaj që pime. Ja nje liste e pijeve për të humbur peshë: 1) Uji. Është e rëndësishme të mbani mend se uji është zgjidhja më e mirë për një humbje peshe të vërtetë. […]

Si ta motivoni veten per te bere ushtrime

Posted by & filed under .

Sa e vertet eshte! Nese palestra do te ishte dicka e lehte dhe po aq e arritshme,cila eshte arsyeja qe djersisim per te nxjerr jasht te gjithe energjine tuaj!Per kete arsye ne kemi nevoje te motivojme veten per te bere stervitje te rregullt.Vete motivimi eshte nje rruge e mire per te shtyre vetedijen te beje […]